Der er mange ting, du kan gøre, hvis du vil reducere din boligs samlede CO2-udslip. Det kræver dog, at du ved, hvad din målsætning er, samt at du kender til din boligs muligheder. Herunder følger en oversigt over nogle af de tiltag, der kan bidrage til at reducere din boligs samlede CO2-udslip.

Skift til energieffektiv elektronik

Det er en god idé at skifte til mere til energieffektive produkter i din bolig, hvis du ønsker en både nem og effektiv måde at reducere dit samlede CO2-udslip. LED-pærer bruger eksempelvis op til 80% mindre energi end traditionelle glødepærer – og samtidig varer de også længere. Det er dog ikke udelukkende lyskilderne i din bolig, der har en effekt.

A-mærkede hvidevarer er designet til at bruge mindre energi end tilsvarende modeller med et lavere energimærke. Vandbesparende armaturer kan desuden spare op til 50% vand og energi, hvis man sammenligner med standardarmaturer. Det er således en nem måde at gøre en positiv forskel for miljøet og din pengepung.

Få efterisoleret din bolig

Isolering af dit hjem er en energioptimering, der kan mærkes, fordi det er en langsigtet besparelse både for miljøet og din pengepung. God isolering holder varmen inde i løbet af vinteren, mens din bolig bliver køligere om sommeren, så du kan opretholde en komfortabel temperatur, uden at du er nødt til at bruge strøm til formålet.

Der er mange forskellige typer af isolering, du kan overveje – eksempelvis loftsisolering eller hulmursisolering. Du bør derfor vælge den type isolering, der passer bedst til dit hjem. Du kan også overveje at få en energivurdering af dit hjem for at identificere de områder, der har brug for ekstra isolering. Klik ind på obh-gruppen.dk og læs mere.

Overvej alternative energikilder

Du kan også overveje at investere i alternative energikilder, hvis du vil reducere din boligs CO2-udslip og samtidig støtte grønnere energi. Solceller kan eksempelvis omdanne sollys til strøm, som du kan bruge i dit hjem. Desuden kan solceller ofte spare dig for mange penge på din elregning over tid.

Selvom det måske lyder som et stort og omkostningsrigt tiltag, så er det faktisk slet ikke så besværligt at få installeret solceller. Er der eksempelvis tale om en mindre tilbygning eller en kolonihave, så kan du få etableret solceller forholdsvist billigt, men de virker naturligvis bedst i sommerhalvåret, hvor det er varmt udenfor.