Der er mange gode grunde til at energioptimere dit hus, før du sætter det til salg. Først og fremmest højner en energioptimering værdien af huset, men der er også andre grunde til, at det kan være en god idé. I denne artikel bliver du klogere på, hvorfor du bør energioptimere dit hus, før du sætter det til salg.

Der er mange fordele forbundet med at energioptimere dit hus, før du sætter det til salg. Det bliver nemmere at sælge, og du kan få mere for det, hvorfor det ofte er en god idé at investere i energioptimering, selvom du planlægger at sælge.

#1: Dit hus bliver mere værd

Et hus, der er energioptimeret, bliver solgt for mere end tilsvarende huse, som ikke er energioptimeret. Du kan altså få mere for din bolig, hvis den har et højere energimærke. Når du energioptimerer din bolig, sikrer du, at det kan blive solgt for mere, når du sætter det til salg.

#2: Du får lettere ved at sælge dit hus

Dit hus bliver ikke bare mere værd, når du får det energioptimeret – du får også nemmere ved at sælge det. Du kan altså se frem til et hurtigere salg af dit hus, end hvis du ikke får det energioptimeret først.

Generelt er der større efterspørgsel på huse, der er energioptimerede, hvilket i høj grad skyldes, at det er billigere at bo i det. Samtidig er der et stigende fokus på miljøet, hvilket også er med til at højne efterspørgslen på mere energivenlige huse blandt boligkøbere.

Uanset, om du selv sælger din bolig, eller du gør brug af en ejendomsmægler – eksempelvis Nybolig på Nørrebro – eller du vælger at sælge via selvsalg, vil du få lettere ved at sælge din bolig.

#3: Du gør noget godt for miljøet

Du gør ikke kun noget godt for dig selv og din pengepung, når du får energioptimeret din bolig. Du sikrer samtidig, at boligen skåner miljøet på bedst mulig vis, når du får det energioptimeret.

#4: Du kan gøre brug af håndværkerfradraget

Du kan gøre brug af håndværkerfradraget, når du får udført arbejde af en håndværker. Det betyder, at du kan trække håndværkerens arbejdsløn fra i SKAT, hvorfor du kan opnå en stor besparelse på at energioptimere dit hus, før du sætter det til salg, hvis man sammenligner med den øgede salgspris, du kan få for det.

Håndværkerfradraget blev oprindeligt introduceret for at mindske brugen af sort arbejdskraft, men med tiden har fokus ændret sig, så det nu primært henvender sig til dig, der ønsker at lave miljøforbedringer af din bolig