Når kulden nærmer sig Danmark, skruer danskerne op for deres varme i huset. Det er nemlig de færreste, der har lyst til at bo i et koldt skur. Det bliver dog hurtigt en dyr fornøjelse med den ekstra udledte energi.

Det kan derfor være en god ide at investere i forskellige energioptimeringsprodukter, så du kan spare på energien.

Dette er både godt for miljøet og økonomien. Man kan med fordel kigge på husets ydre for at sikre, kulden ikke kommer ind, og varmen siver ud.

Isoler overetagen med et ståltag

Huset skal selvfølgelig være isoleret ordentlig, så varmen kan blive i huset. Det kan dog være et større projekt at isolere om i et gammelt hus. En nemmere løsning på energioptimering kan være at skifte taget. Et tagskifte er derudover altid en god investering – specielt hvis man vælger en holdbar løsning.

Et ståltag vil tit være den perfekte løsning, da ståltagpladerne er lavet af holdbart materiale. Ståltagpladerne er, som navnet afslører, lavet af stål. Dog findes der mange forskellige udseende indenfor ståltagplader.

Det smarte ved et ståltag, er dets fleksibilitet. Det skal forstås således, at pladerne eksempelvis kan lægges ovenpå det gamle tag. For at sikre en bedre isolering på husets tag, vil det optimale dog være at skifte det hele. Dermed får du lagt ny isolering i overetagen, og kulden holdes bedre ude.

Dette tag er nemt at vedligeholde, samtidig med at dets levetid ligger på cirka 60-100 år. Det er mindre end et tegltag, men prisen er heldigvis også lavere ved et ståltag.

Ydermere kan ståltagpladerne genbruges og omsmeltes, hvilket gør produktet bæredygtigt. Du støtter dermed miljøet ved denne langtidssigtet holdbar løsning, samtidig med at du sparer penge på taget og energien.

Luk vinduer og døre

Selvom det er koldt udenfor, er det fortsat vigtigt at lufte ud. Dog kan det hurtigt blive en dyr fornøjelse, hvis man glemmer at slukke for radiatorerne. Mange glemmer ligeledes at lukke vinduerne, så de står åbne i al for lang tid.

Du behøves blot at lufte ud i få minutter. Vinduerne kan også spille en rolle for energiforbruget, selvom de er lukket.

Mange ældre vinduer er dårligt isoleret, hvilket betyder, at den kolde luft siver ind fra alle sider. Overvej derfor, om der skal skiftes vinduer sammen med taget. Hvis du er i tvivl kan du sætte hånden op foran det lukkede vindue – her skulle du helst ikke kunne mærke noget koldt luft, hvis vinduet er isoleret rigtigt.

Overordnet er det altså vigtigt med den rette isolering oppe, nede og rundt om husets indre for at holde på varmen i en kold tid. Indenfor kan man dog guide varmen og kulden lidt rundt.

Hvis du ikke har tændt for varmen i alle rum, er det ekstremt vigtigt at holde døre lukket. Det gælder også, hvis du er ved at opvarme et rum.

Det går oftest hurtigere, hvis rummet bliver lukket til, så varmen ikke løber ud til alle de andre rum imens. Husk derfor at lukke dørene efter dig, ligesom du slukker lyset, når du går ud af et lokale. Så sparer du både energi, penge og varme.

Få Apple AirPods til 0,-, når du bestiller Fri tale med 500 GB data hos Oister.
Se tilbud her!