Efterhånden har mange danskere skiftet og energioptimeret deres belysning i hjemmet til LED-belysning. Men hvad med garagen?

Mange garager er ofte mørke og mangler bedre belysning. Grunden er måske, at man her hellere har villet spare på både indkøb af belysningen, samt elregningen. Men måske er du én af dem, der kender det, når man så gang på gang må stå med hovedet helt inde bagerst på en hylde for at rode efter den der ting, man ikke lige kunne huske, hvor man havde. 

Få led armatur i garagen og energioptimer

Da LED-belysning først kom på markedet, har meget kendetegnende ved, at kvaliteten var lav, og priserne meget høje. I dag er billedet omvendt, og man kan virkelig få kraftig, effektiv og lækker belysning til små penge. Derfor kan det også være et godt tidspunkt at kigge på, om ikke belysningen i garagen burde få en opdatering.

Ved at skifte fra fx gamle lysstofrør i garagen, kan du i dag typisk spare over halvdelen af elforbruget. Og led armaturer kan fås med rigtig kraftigt lys, så det er muligt at oplyse større arealer for en lavere pris.

Samtidig indeholder LED-belysning ikke de samme skadelige stoffer, som man tidligere kunne opleve i lysstofrør, så det er en ren gevinst. Derfor er energioptimering ved skift til led armatur både godt for tegnebogen og miljøet.  

Med indbygget LED eller ej?

Når du skifter til led armatur, kan du vælge, om du vil have dem med indbygget LED eller hvor LED-rørerne kan udskiftes. Indbyggede armaturer er ofte flottere og en billigere løsning i indkøb, men vil du have nogen, hvor du har mulighed for at udskifte LED-rørene, så kan det være en god idé at vælge de andre. Du kan fx se det store udvalg og få inspiration til led armatur her hos PlusLED.

Farvevalg

Når man skal vælge, hvilken farve man gerne vil have, at sine led armaturer skal lyse med, så er der en god tommelfingerregel der hedder, at man indendørs i beboelse skal vælge en varm hvid (typisk i 2700-3000 kelvin), mens man udendørs og i garagen bør vælge en lidt koldere tone (4000 kelvin er et godt bud). Så sikrer du, at du får det bedste lys at arbejde i, når du står i garagen.

Vælg den rette IP-klasse

Når du vælger led armatur til garagen, skal du altid huske at vælge den rette IP-klassificering. Jo mere tør og ren, garagen er, jo lavere IP-klasse kan du vælge, da det er et udtryk for, hvor meget fugt og skidt, armaturet kan modstå. Jo højere, jo mere modstandsdygtigt. Det er fx derfor, at man i landbruget kører med højeste IP-klasser, da belysningen her typisk udsættes for lidt af hvert.

Montering af led armatur

Når du skal montere et led armatur, så er mange lavet smart, så der blot monteres små beslag på loftet, som armaturet kan klikkes fast i. Herved slipper du for at skulle lave for mange huller i loftet, og det er hurtigt og nemt. 

Dertil har en del led armaturer smarte muligheder for at serieforbinde dem. Herved behøver du ikke loftudtag ved hvert armatur, men kan montere diskrete kabler mellem dem på rækker i loftet. Dette gør også opsætningen meget nemmere og hurtigere. 

Test din viden om Afrika og vær med i lodtrækningen om et gavekort til Salling Group på 1.500 kr.
Start quiz her!