Skal du købe hus? Så er det vigtigt, at du ikke bare skriver under på købsaftalen. I stedet skal du alliere dig med en køberrådgiver, som kan sikre, at vilkårene og betingelserne i købsaftalen stemmer overens med dine forventninger. Her bliver du klogere på, hvorfor du bør involvere en boligrådgiver i dit huskøb.

Skriv ikke bare under på købsaftalen

Når du skal købe bolig, er det vigtigt, at du ikke bare vælger den første og den bedste bolig, du falder over. I stedet skal du tage dig tid til at finde en ejendom, som lever op til dine behov. Det er typisk ikke under selve boligsøgningen, en køberrådgiver kan hjælpe dig. Det er først, når du har fundet den rigtige bolig, og du skal have hjælp.

En køberrådgiver er en professionel person, der hjælper dig, når du skal investere i en ejendom. Køberrådgiveren hjælper dig med at gennemgå købsaftalen, så du er sikker på, at der ikke er vilkår og betingelser, som du i sidste ende ikke bør acceptere. Samtidig kan du få konkret rådgivning i forhold til den situation, du befinder dig i.

Hvorfor bruge en køberrådgiver?

Der er mange grunde til, at du kan overveje at bruge en køberrådgiver, når du skal investere i en ejendom. En af de vigtigste grunde er, at en køberrådgiver kan være med til at sikre, at du ikke ender med at blive forvirret af købsprocessen og dermed skrive under på en købsaftale, som du i sidste ende ikke ville have accepteret.

Når du underskriver en købsaftale uden at få den gennemgået af en køberrådgiver, risikere du nemlig at acceptere vilkår og betingelser, som måske ikke er gunstige for dig. En køberrådgiver vil hjælpe dig med at gennemgå købsaftalen, så du er sikker på, at vilkårene er rimelige og til fordel for dig som køber. Find køberrådgiver her.

En anden grund at bruge en køberrådgiver er, at han eller hun kan hjælpe dig med at forstå den situation, du befinder dig i. En køberrådgiver vil kunne give dig specifikke råd baseret på din specifikke situation. Du kan også få hjælp til at komme i kontakt med andre fagfolk, der kan hjælpe dig i købsprocessen – eksempelvis en byggesagkyndig.

Den byggesagkyndige kan gennemgå boligen for dig, så du er sikker på, at dét, der står i energi- og tilstandsrapporten, stemmer overens med virkeligheden. Det kan eksempelvis være, at boligen trænger til en energioptimering, som kan få værdien til at falde – og det kan du bruge til at forhandle dig til en bedre pris.

Husk at få indskrevet et rådgiverforbehold

Når du har fundet den ejendom, du ønsker at købe, og du er klar til at gennemgå købsaftalen, er det vigtigt at få indskrevet et rådgiverforbehold. Det er en betingelse, som indebærer, at din rådgiver har gennemgået købsaftalen på dine vegne. Godkender vedkommende ikke købet, kan du udtræde af handlen, uden det koster dig noget.

Gør du brug af din almindelige fortrydelsesret ved boligkøb, skal du betale sælger en godtgørelse, som svarer til én procent af den samlede købesum. Der er derfor mange penge at spare, hvis du får indskrevet et advokatforbehold. Køber du en bolig til 3.000.000 kr., skal du betale en godtgørelse, som svarer til 30.000 kr., hvis du gør brug af din almindelige fortrydelsesret.

Test din viden om Afrika og vær med i lodtrækningen om et gavekort til Salling Group på 1.500 kr.
Start quiz her!