Vil du gerne forlænge dine vinduers levetid, så skal du svinge penslen, inden det er for sent! Er vinduerne i din bolig lavet af træ, så skal de males og vedligeholdes i tide. Læs med her og bliv klogere på, hvordan du vedligeholder dine trævinduer korrekt. 

Er uheldet ude eller ønsker du at udskifte dine trævinduer til et vedligeholdelsesfrit materiale? Hos https://www.bedst-billigst.dk/info/billige-vinduer/ finder du et stort udvalg, god service og konkurrencedygtige priser. 

Forarbejdet er vigtigt

Når det kommer til vedligeholdelse af vinduer, kan det godt betale sig at gøre sit forarbejde. For at undgå, at malingen skaller af hurtigt igen, er det først og fremmest en god idé at vaske vinduerne ned med grundrens, der hvor du vil behandle træet – det vil sige vinduesrammen. Derudover kan man slibe eller skrabe efter for at fjerne eventuelle rester af løs maling. Er der bare pletter eller steder, hvor malingen er skallet helt af, bør du bruge en god grunder som base, inden du maler på vinduesrammen. 

Jævnlig vedligeholdelse

Hvor ofte skal man vedligeholde sine vinduer? Det er et godt udgangspunkt at male sine vinduer efter jævnligt for at forlænge deres levetid, gerne en gang om året. Gør man ikke det, så risikerer man at træet med tid vil suge fugt til sig og begynde at råde. Selv en lille revne i malingen er nok til at en nedbrydning af træet vil gå i gang. Sørger man i stedet for at vedligeholde sine vinduer jævnligt, kan man tage eventuelle problemer i opløbet. 

Valg af maling

Der findes tre forskellige slags maling til vedligeholdelse af vinduer. Du kan dermed vælge mellem oliebaseret akrylmaling, vandbaseret plastmaling eller en blanding. Der er fordele og ulemper ved begge slags, så valget af maling bliver hurtigt et spørgsmål om smag og behag. 

Oliebaseret akrylmaling beskytter træet og trænger bedre ind i træet, hvorimod vandbaseret plastmaling i højere grad lægger sig på overfladen af træet. På den anden side kan det være nemmere at arbejde med vandbaseret maling, da det kan fortyndes med vand og penslerne dermed også er nemmere at rengøre efter endt arbejde. 

Gå efter kvalitet

Når du har valgt den type maling, der passer dig bedst, kommer valget af malingens kvalitet. Her bør du ikke gå på kompromis og det anbefales altid at gå efter kvalitet for at opnå det bedst resultat. Hvis du ikke har malet meget før og er en nybegynder ift vedligeholdelse af vinduer, lægger du måske ikke mærke til det med det blotte øje. Men det ændrer ikke ved, at maling af dårlig kvalitet også vil have en kortere levetid. 

Det samme gælder det udstyr, man maler med. Med en billig pensel vil du muligvis ikke kunne lægge malingen pænt på vinduesrammen og resultatet vil i sidste ende lide under det. Derfor kan det være en god idé at gå til en god farvehandler og få professionel vejledning.