Det koster penge at spare penge – eller: Det kommer an på, hvordan du vælger at spare dem. I disse tider vil de fleste gerne spare på el, og den ”nemme” måde at gøre det på er at bruge mindre strøm. Sluk køleskabet, og handl fra dag til dag. Lad din telefon og din computer op på biblioteket. Stop med at bruge tørretumbleren osv. Nu var ”nemme” sat i gåseøjne, fordi det bliver for omstændeligt.

Vil du skære ned på strømforbruget? Se på din belysning

Lad os se på mere logiske ting, du kan gøre for at spare på strømmen. Du kan fx skære ned på den mængde strøm, du køber fra et elselskab, ved at sætte solpaneler op på taget, så du genererer din egen strøm. Som noget andet kan du se på belysningen, du bruger. Fx kan du erstatte halogenpærer med dæmpbare LED pærer, da du ved dem kan justere, hvor meget lysstyrke du nu faktisk ønsker.

Find LED-lys til de fatninger, dine lamper har

Når du skal finde dæmpbar LED til dine lamper, gælder det om at finde dæmpbare pærer, der passer til de fatninger, du står med. Det er muligt at finde LED-pærer til mange forskellige fatninger, så du behøver ikke nødvendigvis at skulle på jagt efter nye lamper, bare fordi du går fra fx halogenpærer til LED-pærer. Hos nogle forhandlere af LED-pærer filtrerer du nemt uegnede pærer fra i oversigter.

Få en god ambientbelysning med dæmpbare LED spots

Nu er det ikke bare for at spare penge på strøm, at du behøver overveje at bruge LED-lys i dit hjem. LED-lys kan antage forskellige lystemperaturer, hvor nogle giver et varmt, gulligt lys, mens andre har et køligt, nærmest hvidt og evt. lettere blåligt lys. Sætter du dæmpbare spots op i hjemmet, har du gode vilkår for at få en flot ambientbelysning, hvis intensitet du ganske let kan justere efter behov.