En hjemmearbejdsplads skal være et sted, hvor du kan fordybe dig i dine opgaver. Det stiller krav til rummets indretning, som på én og samme tid skal bidrage til øget produktivitet, men som også skal motivere dig. Hvis du går op i miljøet, bør du dog også tænke over, hvordan du skaber en energi- og miljøvenlig hjemmearbejdsplads. Det følger de en række gode råd til her.

#1: Brug LED-belysning

I Danmark er det ikke altid lyst udenfor. I vinterhalvåret kan det derfor være nødvendigt med ekstra belysning, og det kan du få på flere måder. Enten ved at bruge de traditionelle glødepærer, som dog også fås i mere energivenlige udgaver i form af de velkendte sparepærer. Der er dog også bedre og mere miljøvenlige løsninger.

Hvis du vil spare på strømmen, gøre noget godt for miljøet og kunne kontrollere lyssætningen på din hjemmearbejdsplads, er det en god idé at investere i LED-pærer frem for traditionelle glødepærer. Det er en god idé, da de er billigere i drift, fordi de bruger mindre strøm – og det har den positive effekt, at de også er mere miljøvenlige.

#2: Brug en bærbar computer

En bærbar computer er langt mere miljøvenlig end en stationær computer, da den er udstyret med et batteri. Det betyder, at du ikke er nødt til at have computeren i strømstikket hele tiden, og på den måde kan du spare penge på strøm, samtidig med at du gør noget godt for miljøet, da du ikke bruger mere strøm end højest nødvendigt.

Herudover er det en god idé at vælge en af de nyere modeller, som kan holde strøm i mange timer ad gangen, når du skal vælge en arbejdscomputer. Det er en god idé at investere i eksempelvis en Macbook, som sagtens kan holde strøm i 5 timer ad gangen, selvom du bruger den intensivt.

#3: Gør brug af naturlig belysning

Selvom det måske lyder indlysende, er det en god idé at vælge at inddrage et rum med vindue, når du skal indrette dit hjemmekontor. Det er en god idé, da det skaber et naturligt lysindfald, så du ikke skal have en lampe tændt hele tiden – og det er samtidig mere miljøvenligt, da du sparer unødvendig elektricitet på at oplyse rummet.

Samtidig er der forskning, som viser, at du er langt mere produktiv, når du udsættes for naturlig belysning. Det er derfor ikke udelukkende for at spare penge på elregningen og samtidig gøre noget godt for miljøet, men også for at sikre, at du arbejder bedre og mere effektivt, når du sidder fordybet i dine opgaver.