Det er ikke kun i forbindelse med din boligs generelle konstruktion, du kan arbejde med energioptimering og bæredygtighed. Det gælder i høj grad også for de møbler, du vælger at investere i. Vælger du eksempelvis billige møbler, der i sidste ende ikke kommer til at holde i mange år, så bidrager du til en ‘brug og smid væk’-kultur, og det er ikke særligt bæredygtigt.

Tænk bæredygtighed ind i indretningen

Hvis du er typen, som går op i, at vores efterkommere skal have overdraget en klode med de samme muligheder, som os selv, er det vigtigt, at du arbejder med energioptimering og bæredygtighed, både når det kommer til boligens konstruktion, men også i måden, hvorpå du indretter din bolig – og her er møblerne et væsentligt element.

Du bør derfor vælge møbler, som er lavet af bæredygtige materialer såsom træ fra bæredygtige skove, genbrugsmaterialer eller genanvendte materialer. Samtidig bør du undgå møbler, som er lavet af skadelige stoffer og materialer, der er svære at bortskaffe. Det er væsentligt, hvis du vil gøre noget godt for kloden.

Gode møbler af høj kvalitet holder længere

Du bør altid købe møbler fra virksomheder med en god miljøprofil og et bevidst forhold til deres produktionsmetoder, hvis du vil gøre noget godt for kloden. Samtidig bør du overveje, om det nu er en god idé at købe de billigste IKEA-møbler, du kan finde, hvis du rent faktisk har tænkt dig at bidrage til den grønne omstilling.

Sandheden er nemlig, at billige møbler sjældent holder lige så lang tid som dyrere møbler. Det kunne eksempelvis være møbler fra Karup Design, hvor de fleste møbler er fremstillet af massivt FSC®-certificeret træ, hvilket er en indikation på, at de træet kommer fra en bæredygtig produktion.

Når alt kommer til alt, så handler det om, at du lige så godt kan betale den pris, som et godt møbel af høj kvalitet, der kan holde i mange år, koster. Det er i sidste ende billigere end at blive ved med at købe møbler, som du smider ud igen eller bortskaffer på anden vis, når du engang flytter fra din bolig.